Nuddis - Fritids närvarosystem

Från och med VT2019 är det obligatoriskt för föräldrar på Danmarks skola som har elever på fritids samt de som åker buss att använda vårt nya närvarosystem Nuddis.

För de föräldrar som har elever som åker buss är tanken att man genom appen skall bekräfta att eleven skall/får åka med respektive buss, detta är insatt för ökad säkerhet kring bussåkandet. Att rätt elev kommer på rätt buss o.s.v.

När det gäller fritids är tanken att vi skall frångå vårt nuvarande analoga system, även det ur ett säkerhetssynsätt, viktig information om elever, elevernas omsorgstid på fritids, lovanmälan, kontaktuppgifter m.m.

För att komma igång laddar man ner appen Nuddis till respektive mobilplattform:

Android:
iOS:

När du har laddat ner appen gör du följande:

1. Klicka här
  2. Vart skall man klickaKlicka på "hämta inloggning"
  3. Ange din mailadress du har registrerat i E-BarnUngdom (Har man bytt, meddela gärna detta!)
  4. Du kommer därefter få ett mail med kontoanvändarnamn och lösenord.
  5. Logga in enligt anvisningarna du fick i mailet.
  6. Dubbelkolla att uppgifterna stämmer angående ditt barn och dig själv
  7. Gå in på schema och fyll i de tider ditt barn kommer att behöva omsorg på fritids, detta funkar även på webben. Notera att man kan schemalägga upp till 12 veckor.

För dig som har barn som åker buss, fyller man i under dagsinformation/kommentar vilken buss barnet skall åka med. Första bussen 13:30 och andra bussen 14:35, dessa representeras av ”B1” samt ”B2”.

Till exempel, skall ditt barn med den första bussen, skriver man enbart ”B1” under dagsinformation/kommentar.

Schema och tider behöver man ej bry sig om när det kommer till barn som endast åker buss.

Viktigt att tänka på!
Har föräldrar glömt att fylla i vilken buss eleven skall åka med, kommer bussvärden neka denne att gå på bussen.

Observera att även barn som ej har fritidsplats men åker buss hem från skolan behöver anmäla sig i systemet.

Nuddis kommer ej att fungera som substitut för skola24, utan du anmäler som vanligt, ALL skolfrånvaro via skola24 och i Nuddis.

Vid frågor tveka inte att fråga Marko, Malin eller Patrik.
Observera att Nuddis är en extern tjänst fritids har köpt in. När det kommer till frågor gällande appens funktionallitet och drift så hänvisar vi till Nuddis, klicka här för att komma i kontakt med Nuddis.